Smart Living

A Kassák Residence által kínált okos megoldások minden korosztály számára kényelmesebbé teszik a mindennapokat.

Fedezze fel a Smart Living csomagok által nyújtott előnyöket! A Smart Living okosotthon rendszer nem csupán kényelmes, hanem rendkívül energiahatékony is, ezért a Kassák Residence otthonaihoz a smart alapcsomagot ajándékba adjuk.

 

Alapcsomag

Központi egység

A központi egység az okosrendszer alapja. Ide csatlakozik az összes eszköz, amelyet az okosrendszerrel irányítani szeretne. A központi egység fogadja, az eszközökre kiosztja és végrehajtatja utasításait.

Fűtés szabályozás

A radiátortermosztátok folyamatosan mérik a szobák hőmérsékletét, megtanulják a szobák adottságait, így a legnagyobb energiahatékonysággal tartják a szobákat a kívánt hőmérsékleten. Ezen kívül bárhol-bármikor szabályozhatja otthona hőmérsékletét, és a zónaszabályozás lehetővé teszi, hogy egyes szobák hőmérséklete eltérően alakulhasson.

Okos dugalj

Az alapcsomag tartozéka lakásonként 1 db okos dugalj, amely bárhonnan könnyedén be-illetve kikapcsolható, csökkentve ezzel a feleslegesen fogyasztott energia mértékét. Ennek köszönhetően nem kell többé aggódnia, kihúzta-e a vasalót vagy a hajsütővasat, egyszerűen lekapcsolhatja akár távolról is. Az okos dugalj lehetővé teszi a csatlakoztatott eszköz fogyasztásának mérését, felügyeletét és naplózását is.

Bővítési lehetőségek

Világítás és fényerőszabályozás

Telefonról gombnyomással bárhonnan le-illetve felkapcsolhatja a világítást. Az egyszerű on/off kapcsoláson kívül további funkciókkal is bővíthető a csomag. Választhat fényerőszabályozást, mozgásérzékelő világítást vagy praktikus éjszakai kísérővilágítást is. Nincs több éjszakai botorkálás a fürdőszobába és a gyerekek által a földön felejtett építőkockák okozta sérülések is a múlté.

Nyitásérzékelő

A nyitásra kapcsolódó világítás az előszoba, valamint a mosdók hasznos eleme. Riasztást állíthat be, hogy távollétében értesítést kapjon, ha nyitást érzékel a rendszer a nyílászárókon. A nyílászárók nyitása során lehetősége van automatikusan leállíttatni például a klíma berendezést is, ezáltal minimalizálhatja a kárba veszett energia mennyiségét.

Szobatermosztát

Kiegészítésként fali termosztátok rendelhetők, melyekkel az adott helyiség hőmérséklete helyben, manuálisan szabályozható. Ez a funkció lehetővé teszi az okos eszközök használata nélküli felülírást.

Redőnyök

A lakásokhoz redőnyök rendelhetők, melyek egyéni, vagy csoportos vezérléssel távolról is irányíthatók. Így nem kell aggódnia, ha utazás előtt, vagy egy meleg nyári napon a reggeli kapkodásában elfelejtette leengedni; illetve bármikor fel is húzhatja és ehhez még otthon sem kell tartózkodnia.

Füstérzékelő

Falra vagy plafonra helyezhető szenzor, amely ha füstöt vagy 60 °C-nál magasabb hőmérsékletet érzékel, fény-és hangjelzéssel riaszt. Lehetősége van a telefonjára is beprogramozni a riasztást, így szükség esetén azonnal tud cselekedni.

Vízérzékelő

Beázás, nyitva hagyott vízcsap? Sajnos bármikor előfordulhat. A mozgatható szenzorok tetszés szerint elhelyezhetők, így az Ön számára legmegfelelőbb helyeken jelzik, ha vizet érzékelnek, és azonnal riasztanak.

Klímavezérlés

Klímaberendezését is irányíthatja gombnyomásra, ezáltal távollétében is szabályozható otthona hűtése. A nagy nyári melegben már hazaérkezése előtt lehűthető a lakás.

Távirányító

Amennyiben lakáson belül nem szeretné telefonján keresztül irányítani okosrendszerét, lehetősége van távirányítót rendelni, amelyen 6-18 okosművelet programozható be.

Okos zár

Belegondolt már, milyen érzés lehet gombnyomásra bejutni otthonába, a táska mélyén megbúvó kulcs hosszas keresgélése helyett? Ez a funkció nem csak az Ön számára hasznos, hanem másokat is beengedhet egyetlen gombnyomással. Így a család bármely tagja be tud ugrani a házi kedvenc megetetésére, vagy a növények öntözésére és még kulcsot sem kell másoltatni nekik.

Okos gomb

Az okos gomb maximum hat különböző eszköz egyidejű szabályozására alkalmas, egyetlen gomb megnyomásával indítva vagy leállítva a kívánt funkciókat. Különösen ajánlott gyerekek mellett, akik egyetlen könnyed mozdulattal vezérelhetik a lakásban található okos eszközöket.

Kézmozdulat vezérlés

Ha még egyszerűbb irányítási megoldást keres, választhatja a kézmozdulat vezérlést. Felismeri az egyszerű kézjeleket, így könnyedén, érintés nélkül vezérelhetők a beállított funkciók.

Hangvezérlő

Igazi, fantom asszisztens költözik otthonába. Ha épp nincs kedve az időjárásjelentést böngészni, csak tegye fel a kérdést: Milyen idő lesz ma? Asszisztense azonnal válaszol. Ha úgy tartja kedve, szóljon és felhúzza a redőnyt, lefőzi a kávét, felkapcsolja a villanyt. Konkrét kérdés esetén a választ a Google-ből kikeresi, és fel is olvassa Önnek. A jövő az Öné lehet. Kényelem és luxus felsőfokon! Figyelem! Egyelőre csak angol és német nyelven elérhető.

Kamerarendszer

Okosrendszere kiegészíthető megfigyelő kamerákkal, amelyeken keresztül a telefonján tudja figyelni otthonát. Bárhol, bármikor ellenőrizheti, minden rendben van-e.

Hogyan működik az okosotthon rendszer?

Z-Wave

A Z-Wave egy adott rádiófrekvencián működő zárt rendszerű kommunikációs protokoll, melynek működését nem zavarják térelválasztó egységek, falak, így zavartalanul tud funkcionálni otthonában. Ehhez egy routerre van szüksége lakáson belül, távoli elérés szempontjából pedig internet kapcsolatra. A rendszer egységei bármikor áthelyezhetők, módosíthatók. A rendszert érintő újítások gomba módra szaporodnak a világban, így évente akár 150-200 újítás elérhető.

A biztonság, mint kulcsfontosságú elem

Adatai biztonságát, a hozzáférés védelmét elsődleges szempontként kezeljük, ezért magasszintű WAF, Anti-DDoS rendszerekkel és TLS protokollal titkosított kommunikációval, valamint bcrypt jelszótárolási eljárással óvjuk meg azokat. Természetesen egy bonyolultabb felhasználónév és jelszó megadása általánosságban is jelentősen hozzájárul az Ön biztonságához.

A Smart Living ajánlatai révén kényelmesebbé, energiatakarékosabbá és biztonságosabbá teheti otthonát az egész család számára. A Smart Living csomagokról, bővítési lehetőségekről, valamint személyre szabott ajánlatokról kérjük, érdeklődjön az Immonova szakembereinél vagy értékesítő kollégáinknál!

www.immonova.hu

Ajánlatkérés és hírlevél feliratkozás

+36 1 80 80 888   sales(at)kassakresidence(dot)hu

Ajánlatkérés (0)